Overwin je faalangst

Overwin je faalangst

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Heel wat jongeren, zowel in het secundair als hoger onderwijs, hebben last van faalangst. Deze angst kan zo groot worden dat de leerlingen onder hun niveau presteren. Vaak wordt dan faalangsttraining ingezet, maar soms wordt hierbij de persoon zélf uit het oog verloren. Dit werkboek biedt de leerlingen zelf de kans om te leren omgaan met hun faalangst en alle gevolgen ervan. Het gaat dieper in op wat faalangst precies is en geeft praktische tips en oefeningen om faalangst op een positieve manier in te zetten. In dit zelfhulpboek kunnen leerlingen tekenen en schrijven, om zo een methodiek te ontwikkelen die echt bij hen past.
Dit boek kan ook door leerkrachten, zorgcoaches, hulpverleners of ouders worden ingezet tijdens de begeleiding van leerlingen met faalangst. Laat het een inspiratiebron zijn om jongeren een zetje te geven in de goede richting en hun faalangst aan te pakken!
Janne Hermans heeft de opleidingen Orthopedagogie en Specifieke Lerarenopleiding volbracht. Momenteel volgt ze de aanvullende opleiding Master Educational Needs aan Fontys OSO in Nederland en voert ze onderzoek uit naar faalangst op haar stageschool Campus Hast te Hasselt. De combinatie van haar eigen faalangstervaringen in het onderwijs en die van haar leerlingen in begeleiding, hebben de aanzet gegeven voor dit zelfhulpboek.
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
90
Uitgeverij
Garant Uitgevers
Laatste editie
12 juni 2019
ISBN
9789044136777
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie