Paasparade

11

`Geen van beide zusjes Grimes zou in het leven gelukkig worden...
Sarah en Emily Grimes zijn de kinderen van gescheiden ouders en worden vier decennia lang gevolgd in hun totaal verschillende levens. Sarah legt zich bij de feiten van het bestaan neer en neemt genoegen met een ongelukkig huwelijk. Emily is slim en gevat, een onafhankelijke carrièrevrouw, maar ze is ook naïef en worstelt met de ene onbevredigende liefde na de andere.
Richard Yates toont ons in deze prachtige roman een gedetailleerd portret van deze twee vrouwen, die elk op hun eigen manier los willen komen van hun traumatiserende verleden en een ultieme poging doen zichzelf te herscheppen.
Deze vrouwengeschiedenis vol ironie is wederom een meesterwerk van de hand van de auteur van Revolutionary Road.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Marijke Emeis
Laatste editie
29 november 2007
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029565615
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Paasparade

door: Elbert Grift 1 like
Het bondige van verhaal beschrijft het levensverhaal van Emily (met haar zus Sarah) dat begint met de scheiding van haar ouders. Vanaf dat moment is het leven van Emily (en haar zus) een aaneenschakeling van momenten die weinig geluk brengt op alle gebied waarop zij zich begeeft. Het is een droevig...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic