Paleis Soestdijk

0

Na bijna 350 jaar trouwe dienst heeft Paleis Soestdijk zijn functie als jachthuis, zomerverblijf en woon- en werkpaleis van de Oranjes verloren. Het overlijden van koningin Juliana en prins Bernhard in 2004 betekende het einde van een tijdperk. Dit moment verdient een blijvende herinnering en een bijzonder boek.
De rijke geschiedenis van gebouw, park en bewoners wordt door een keur van kunsthistorici tot leven gewekt en prachtig, vaak ongepubliceerd historisch fotomateriaal geeft een overweldigende impressie van de wereld achter de alom bekende façade. Een hedendaagse fotoreeks toont op indringende wijze de staat en sfeer van een groot aantal vertrekken in het verweesde paleis. Voor de naoorlogse generatie is de koninklijke familie met de opgroeiende prinsessen in Soestdijk het hoopvolle beeld van een herrijzend Nederland. Dit monument in boekvorm maakt die bijzondere sfeer voelbaar.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
400
Laatste editie
03 maart 2009
Uitgeverij
WBOOKS
ISBN
9789040086083
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic