Passages

, , ,

0

Passages is een boek vol levensverhalen verteld door mensen die leven in een tussenwereld: een wereld tussen ginder en hier. In hun gedachten en herinneringen leven ze 'ginder': het land, de stad, de buurt, de familie waarin ze geboren zijn. Na hun passage leven ze 'hier'. Een 'hier' dat eerst wordt ervaren als onbekend en bevreemdend. Langzaamaan leren zij het ginder en het hier, het verleden en het heden, de eigen cultuur en die nieuwe 'vreemde' cultuur min of meer op elkaar af te stemmen.

Levend in een tussenwereld is het grootste probleem het bewaren van de eigenheid, zonder te verzeilen in de marge van de nieuwe wereld waarin ze nu vertoeven. Maar ook omgekeerd, hoe kunnen ze zich de nieuwe wereld eigen maken, zonder zichzelf en hun cultuur te verloochenen of te verliezen?

Passages getuigt van deze tweespalt. Mensen - vrouwen en mannen, jong en oud, arbeider en intellectueel - uit meer dan 20 landen vertellen ons hoe en om welke reden ze naar België zijn verhuisd. Hoe het leven hier is en hoe het in het thuisland is. Welke hun lievelingsplek hier in België is.

Levensverhalen die in volle openheid vertellen hoe 'ginder' en 'hier' die belangrijke momenten in een mensenleven worden gevierd: geboorte, puberteit, huwelijk en dood. Overgangsmomenten die het leven van een persoon, een familie, een levensbeschouwing, een godsdienst, ja een cultuur markeren.

Passages is een boek dat je meer leert over het andere dan welke reis ook. Een reisboek dat je jouw eigen thuis beter leert kennen. Passages is een boek vol passie.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
122
Laatste editie
28 oktober 2011
Uitgeverij
Academia Press
ISBN
9789038218601

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic