Passie van de kapelaan

,

0

Begin zeventiende eeuw. Petrus Tyrant is kapelaan ad interim van Bollezeele, een dorpje in Frans Vlaanderen. Hij wordt verliefd op de notarisdochter Cornelia Brouwers en krijgt met haar een onwettige zoon, de kleine Petrus. Petrus en Cornelia verlaten hun geboortestreek en trekken liegend en bedriegend door het land. Ze stelen en verpatsen kerksieraden om in leven te blijven. Keer op keer ontsnapt Tyrant aan de autoriteiten, tot hij tegen de lamp loopt. Op 31-jarige leeftijd wordt hij gruwelijk terechtgesteld op de Grote Markt van Brussel.
De passie van de kapelaan is een boek voor amateurs en insiders, voor historici en literatuurliefhebbers. Een echte schelmenroman met een losbandige Vlaamse priester-dief in de hoofdrol. Een boek voor wie de historische waarheid wil kennen en die graag met een romantisch sausje overgoten ziet. Bonnie en Clyde , tegen de achtergrond van de woelige en harde zeventiende eeuw.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
13 maart 2003
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789056174712
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic