Pavlova & meringue

0

Pavlova, vernoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova (1881-1931), heeft een bijzondere geschiedenis. Het recept dook voor het eerst op nadat Anna Pavlova op tournee in Australië en Nieuw-Zeeland was geweest. Beide landen voeren tot op de dag van vandaag een heuse pavlova-oorlog over de vraag wie de eerste pavlova maakte; beide landen claimen het als hun nationale gerecht. Feit is dat de zoete zaligheid ook ver, zeer ver, buiten Down Under razend populair is.

Pavlova is een waar feest om te maken en gebaseerd op meringue, room en fruit waarmee je eindeloos kunt variëren. In Pavlova & Meringue leer je diverse soorten en vormen meringues maken en verrukkelijke roomvariaties bereiden. Van de meer klassieke pavlova’s maak je uitstapjes naar spectaculaire en feestelijke pavlova’s met meerdere meringuelagen gevuld met lemon curd of met tiramisu en banaan. Van schitterende mini-pavlova’s tot en met pavlova met granaatappel, vijgen & pistache of pavlova met passiefruit, yoghurt en sesamzaad. 

Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
72
Laatste editie
17 september 2015
Uitgeverij
Good Cook Publishing
ISBN
9789461431271

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 8,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 8,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

Pavlova, zoete verleiding

door Marieke den Hartog op 23-10-2015

Pavlova, zoete verleiding van luchtig en krokant schuim met room en fruit. Heerlijk om te eten, moeilijk om te maken, zegt men. Maar nu dan toch eens proberen? Pavlova & Meringues van Lene Knudson ziet er verleidelijk genoeg uit mini-merengues met room en fruit op de omslag en kleurige variaties erin.

Het kookboek begint met de basis, meringue maken. Zowel de Franse als de Italiaanse worden...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic