Peleliu

0

Onbekend WO II

Verwondering, en dan de drang om andere mensen daarin te laten delen. Dat is wat Benedict Janssen ertoe bracht om dit boek te schrijven. Wat hij las was soms zo weinig geloofwaardig, dat andere bronnen werden geraadpleegd. Het kon toch niet waar zijn dat de Geallieerden precies wisten wanneer en waar de Duitse para's zouden gaan landen op Kreta, maar toch verloren? Is er echt geen enkele Bulgaarse Jood destijds gedeporteerd?

Janssen, van huis uit advocaat, beseft terdege niet de autoriteit te kunnen uithangen op het gebied van 'military history'. Maar toen hij een aantal boeken had gelezen over de slag om Kreta, vanuit zowel Engels als Duits perspectief, kwam hij al schrijvend en schrappend tot zijn eerste verhaal, dat in zijn beleving een kritische toets van historici kan doorstaan. Na Kreta volgden andere onderwerpen, die allemaal betrekking hebben op WO II, en met verwondering als gemene deler.

De verschillende verhalen maken het boek geschikt om even weg te leggen. Dus ideaal voor op het nachtkastje, voor aan het zwembad, voor in de trein of voor thuis in de luie stoel. Ter ontspanning dus, maar ook ter verbreding van je eigen kennis. En - vooral - ter verwondering.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
200
Laatste editie
15 april 2016
Uitgeverij
Trichis Publishing B.V.
ISBN
9789492077394 , 9789082830613

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic