Pentito

35

Artikelen 6 Lijsten 2 Top25's 1

In Italië is een jongen van dertien getuige van de moord op zijn hele familie. Door te vluchten en onder te duiken weet alleen hij de massale oorlog tussen de clans te overleven. Als hij ouder wordt, beseft hij dat zijn vader, de 'schatbewaarder' van de maffia, de bewijzen in handen had waarmee hij de connectie tussen de Italiaanse maffia en de politiek kon aantonen. Nu, jaren later, denken zijn vijanden dat de jongen dood is, maar leeft hij onder een valse naam in Nederland.


Rechercheur Bobby Meere, moeizaam herstellend van een schotwond, is gedwongen zakkenrollers en winkeldieven te verhoren, tot hij weer sterk genoeg is voor het echte werk. Als hij een Italiaanse kruimeldief moet verhoren, verwacht hij gewoon op tijd naar huis te gaan. Maar de zaken lopen anders die dag.

De Italiaan, Giovanni La Rocca, raakt in paniek als hij merkt dat Bobby Meere hem, via de vreemdelingendienst, wil laten uitzetten naar Italië. Gedwongen terugkeer naar Napels is hetzelfde als de doodstraf, bezweert hij hem. Hij biedt Bobby informatie aan in ruil voor verblijf in Nederland.

La Rocca weet alles over de maffia in Italië, Nederland en Duitsland, zijn familie was een van de grootste maffia-families van Italië. Giovanni beweert over voldoende bewijzen te beschikken om de corruptie in de hoogste politieke kringen te kunnen aanpakken en onthult de verblijfplaats van een ontvoerde politicus. Als Bobby de informatie doorgeeft aan Interpol Rome gaan alle alarmbellen rinkelen. Maar niet alleen bij Interpol Rome: de maffia is nu ook op de hoogte van het bestaan van een gevaarlijke pentito, een spijtoptant. En ook Bobby is zijn leven niet langer zeker? 

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
07 september 2012
Uitgeverij
Lebowski
ISBN
9789048800476 , 9789049950125 , 9789048801718 , 9789041762931 , ...


Artikelen over Pentito

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Napolitaanse comorra in Amsterdam

door Kees de Bree op 24-03-2008

De omslag van het boek Pentito is in louter grijstinten uitgevoerd. Op een kale stoel zit een man met ontbloot bovenlijf. Zijn handen zijn met ruw touw achter zijn rug gebonden. Aan het plafond gloeit slechts een kale lamp. Het hoofd van de man is onzichtbaar, murw, voorover hangend. Hier is gemarteld, zoveel is zeker. De kleine koptekst op de cover maakt duidelijk waarom: “Wie binnen spreekt,...

Lezersrecensies (1)

Recensie Pentito

door: Ageeth 1 like
Mijn eerste kennismaking met Simon de Waal en wat voor één !? Een mooi opgebouwde spanning met een prachtige climax !

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic