Perzikman

3

'Je hebt sympathieke en onsympathieke lijken, net zoals je sympathieke en onsympathieke levenden hebt.'
Zo begint Perzikman, een spannende misdaadroman waarin hoofdinspecteur Nagel geobsedeerd raakt door het lijk van een beeldschoon meisje. Wie heeft deze jonge schoonheid met een perzikhuid, die door de politie Barbie wordt genoemd, in de duinen bij Noordwijk vermoord?

Op zijn speurtocht raakt Nagel, geassisteerd door de rechercheurs Ab Fongers en Inge Kalk, verstrikt in een web van jaloezie, drank, achterdocht en haat. Ook komt hij in aanraking met leden van een amateurvoetbalclub en de Marokkaanse gemeenschap. Een zekere Perzikman lijkt uitkomst te brengen, maar het is een tweede moord die echt licht op de zaak werpt.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Perzikman
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
22 april 2002
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789076968018

Hebban recensie

    Sander Verheijen Hebban Crew

Een goed leesbaar tussendoortje

door Sander Verheijen op 02-04-2003

Perzikman is het debuut van Frans van Duijn, een misdaadroman die zich afspeelt in de omgeving van Noordwijk. Voor mij de eerste reden om er eens lekker voor te gaan zitten. Ik ben geboren en getogen in de Bollenstreek en was dus erg benieuwd naar de verweving van voor mij bekende locaties in het boek. Van Duijn heeft geen onprettige schrijfstijl, maar af en toe vind ik het verhaal wat te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic