Pieter en Sofie krijgen begeleiding

0

Dit boek verschijnt in het voorjaar van 2014 en is het eerste deel uit een reeks van 7 over Pieter en Sofie

Begeleiding krijgen als je een verstandelijke beperking hebt en zelfstandig woont, dat is soms moeilijker dan je denkt. Als je een verstandelijke beperking hebt kan je heel veel zelf, maar de begeleiding is er niet voor niets. Wanneer kan je om hulp vragen? Of doe je het liever zelfstandig? Lukt dat allemaal zelf? Of blijkt dat je achteraf toch hulp nodig had?

Pieter en Sofie zijn twee jongvolwasenen van 26 en 22 jaar. Allebei hebben ze een verstandelijke beperking. Pieter en Sofie wonen in ´De Zonnewijzer´. Een begeleid wonen project voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Pieter en Sofie krijgen dagelijks begeleiding. Ze maken dagelijks dingen mee waar ze zelf niet altijd uit komen. De begeleiding is er om Pieter en Sofie te helpen bij allerlei zaken. Van leren wassen tot leren geld uitgeven. Alle dagelijkse dingen die jij zelf ook beleeft. Lees mee over de situaties die Pieter en Sofie meemaken. Misschien herken je de problemen en moeilijkheden omdat je ze zelf ook mee hebt gemaakt.

Mirjana Petrovic werkt zelf ruim 7 jaar met mensen met een verstandelijke beperking in hun woonsituatie. Ze begeleidt dagelijks mensen in hun woonsituatie en de hectiek die dat met zich mee brengt. Mirjana studeerde af als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en GGZ-agoog.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
48
Laatste editie
27 mei 2014
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789088504945

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic