Pietje Puk gaat zwerven / op jacht

0

Pietje Puk is de vriend van alle kinderen. Ze houden van de grappige avonturen van de vrolijke postbode uit Keteldorp. Hij staat altijd voor anderen klaar en geeft hun goede raad. Maar daarbij haalt hij dolle streken uit. Telkens neemt hij ze in de maling. Zelfs zijn beste vrienden en vooral agent Langdraad.

Pietje wil op vakantie, maar zijn hond spitsoor gooit roet in het eten. Gelukkig wil de boswachter, Toontje Ratelvink, Pietje helpen. Zo kan Pietje zijn koffer pakken en door Nederland zwerven. Op zijn reis ziet hij mooie dingen en maakt hij zelfs een nieuwe vriend. Maar die nieuwe vriend is eigenlijk een gevaarlijke boef. Zal Pietje daar op tijd achterkomen? Lees het zelf maar!

Brammetje Boon gaat verhuizen naar Canada en Pietje koopt zijn paard. Hij noemt het paard Jokkie en leert paardrijden van bakker Fijnebol. Pietje oefent veel, want hij wil graag op jacht. Ondertussen is Jokkie ondeugend en krijgt Pietje het ook nog aan de stok met burgemeester Bazeman en agent Langdraad. Als Pietje op jacht gaat, ontdekt hij iets ergs. Of alles weer goed komt? Lees het zelf maar!
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
03 februari 2004
Uitgeverij
Uitgeverij De Eekhoorn B.V.
ISBN
9789060569283

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic