Pil

55

Een cabaretier met een depressie: je zou bijna denken dat het een grap is. Maar de depressie die Mike Boddé begin jaren negentig overviel, was beslist niet om te lachen. In 2010 verscheen Pil, waarin Boddé op zijn volstrekt authentieke manier verslag doet van deze gitzwarte periode in zijn leven. Een boek over een totaal verlies van zelfcontrole, maar uiteindelijk ook over de helende kracht van humor en de farmaceutische industrie. Een verhaal dat Boddé móést vertellen, voor mensen met een depressie en hun omgeving, want hoewel ruim een miljoen Nederlanders last hebben van depressieve klachten, is het onderwerp nauwelijks bespreekbaar. Pil kreeg enorm veel publiciteit en ging maar liefst 40.000 keer over de toonbank. Boddé ontving duizenden lezersreacties.
Nu, zes jaar later, blijkt depressie nog steeds een groot taboe. Boddé vertelt in een vernieuwde uitgave van Pil hoe het boek zijn eigen leven heeft veranderd, en hoe hij een inkijkje kreeg in de wereld van depressief Nederland en steeds weer schrok van de aangrijpende berichten die lezers hem stuurden.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
10 juni 2011
Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038893136 , 9789038893693 , 9789038893747 , 9789038893266 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Bijzonder

door: Sofia de Lange-Smits 1 like
Een heel bijzonder boek over een bijzonder zware periode uit iemands leven. Het is een afwisselende mix van vertellen en teksten van liedjes en uit voorstellingen. Het allergrappigst vond ik de stukjes die in (Rotterdamse) spreektaal waren geschreven. Heel bijzonder dat je over zo'n zware periode...

Fantastisch

door: Monique 1 like
Het gebeurt niet vaak dat ik een boek meerdere keren lezen. Maar deze wel. Een helse strijd heeft Mike geleverd en hij schrijft hier zo open en eerlijk open, door zijn humor er toch door te laten schijnen maakt hij het ook niet helemaal te zwaar/zwart. Omdat ik zelf veel dingen herken spreekt dit...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic