Piramidesteden. Afscheid van het kapitalisme, wereldwijde armoede en roofbouw op de natuur

0

Een uniek boek over nieuwe stedenbouw als antwoord op energieverspilling en roofbouw op de natuur. Met een voorwoord van Ir. Jan Rotmans.

De huidige economische en ecologische problemen nemen fors toe als de wereldbevolking groeit tot 9 miljard in 2050. De dreigende ravage is te voorkomen als werklozen, armen en schoolverlaters wereldwijd van onze overheden de ruimte krijgen vóór hun dertigste een basisinkomen in natura te verwerven door het onbetaald bouwen van hun eigen CO2-vrije steden, compleet met stadslandbouw en eigen energie. De techniek daarvoor is beschikbaar. Alleen dan hoeven de armen en werklozen hun arbeid niet langer meer aan de rijken te verkopen, en zal de huidige destructieve macht van de grote ondernemingen en banken vanzelf afnemen en zonder revolutie verdwijnen.

Achterliggend is een fundamenteel probleem met onze opvattingen over 'de' werkelijkheid: er bestaat een directe relatie tussen het spreken van een taal en ons daarmee samenhangende dualistische wereldbeeld. Hieruit vormde zich stapsgewijs het vrije markt- en staatskapitalisme (communisme) met zijn innerlijke drang tot oorlog, armoede en roofbouw op de natuur. De taalfilosofische oorzaak wordt helder gemaakt met inzichten van Frans de Waal, Richard Dawkins, Partricia de Martelaere, Victor Lamme, Rik Smits e.a. De toekomstige bevolking huisvesten in zelfvoorzienende piramidesteden luidt noodzakelijk het einde in van het tijdperk van het kapitalisme. Met een aanbeveling van filosoof dr. Jan De Meyer.

Niet de politiek, maar de manier waarop we onze toekomstige steden gaan bouwen, kan onze beschaving redden. Om die reden is Piramidesteden gratis verstrekt aan alle leden van de Eerste en Tweede Kamer. De Derde Wereld, en ook de verarmde bevolking van Griekenland en Spanje kan zich op deze wijze bevrijden uit haar noodlottige situatie.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
230
Laatste editie
26 maart 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789079578740

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic