Plagen

0

Kijk en beleef 46: plagen

Jonge kinderen kunnen vaak nog moeilijk omgaan met hun emoties. Met de serie Kijk en beleef kunt u hun sociaal-emotionele ontwikkeling op haast systematische wijze begeleiden. In elk boek komt een sociaal- emotioneel thema op herkenbare en toegankelijke wijze aan de orde. Elk thema is uitgewerkt in de vorm van een kort verhaal en tien tekeningen. Verhaal en illustraties sluiten nauw op elkaar aan. In een apart kader zijn enkele startvragen opgenomen die u in het kringgesprek kunt gebruiken. In de verhaaltjes spelen leeftijdsgenootjes de hoofdrol en over h?n gedrag gaat het gesprek. Dat geeft de kinderen in de kring ruimte om zich vrij te uiten over de situaties in het boek. De leraar krijgt op deze wijze veel informatie over hoe de kinderen zich op sociaal-emotioneel gebied ontwikkelen.

Sterke punten van Kijk en beleef:

 • voor kinderen herkenbare thema's, ondersteund door foto's van echte kinderen
 • geschikt voor veelzijdig gebruik: kringgesprek, speciale momenten of in kleine groepjes en individueel
 • didactisch eenvoudig in te zetten: vragen staan onder de tekst naast de illustratie en tips voor activiteiten en andere boekjes zijn in Kijk en beleef opgenomen.
 • Een thema kan door de leraar op elk gewenst moment aan de orde worden gesteld. De thema's sluiten goed aan bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen in de 2e en 3e kleuterklas alsook in het 1e leerjaar. Er is weinig voorbereidingstijd nodig bij gebruik van de boekjes. De vormgeving van de boekjes is zeer aantrekkelijk door gebruik van foto's en mooie full colour illustraties. Deskundige auteurs schrijven de teksten en alle verhalen zijn uitgeprobeerd in verschillende klassen.

  Verschenen in
  Genre
  Kind & Jeugd
  Aantal pagina’s
  23
  Laatste editie
  18 februari 2010
  Uitgeverij
  Kwintessens, Uitgeverij
  ISBN
  9789057882708
  Advertentie

  Schrijf een recensie

  Registreren Inloggen met Facebook

  Topics


  Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

  Start een nieuw topic