Plat préféré

1

Jeroen Meus serveert het lievelingskostje van beroemdheden Plat Préféré, het veelbekeken en verfrissend culinaire programma met Jeroen Meus, krijgt dit najaar een langverwachte opvolger op Canvas. Topkok Jeroen Meus gaat in het gelijknamige boek op zoek naar het favoriete gerecht van veertien fascinerende bekende figuren uit het recente verleden, van Roald Dahl en Freddie Mercury over Jacques Brel en Briek Schotte tot Louis de Funès en Salvador Dali. Wat was hun visie over koken, hoe zat het met hun eigen kooktalent en waarom hielden ze nu net van dat specifieke gerecht? Jeroen Meus verzamelt antwoord op deze vragen, dompelt zich onder in hun leefwereld en bereidt uiteindelijk hun 'plat préféré' zelf, op een unieke locatie die nauw verband houdt met de iconen in kwestie. Met meer dan 45 originele recepten om zelf de handen uit de mouwen te steken Een passionele en gastronomische ontdekkingsreis door België, Europa en zelfs Amerika
Jeroen Meus gaat op zoek naar de Plat Préféré van veertien bekende gezichten en neemt je mee op deze culturele en culinaire ontdekkingsreis. Voor beroemdheden als onder meer Roald Dahl, Jacques Brel, Salvador Dalí, Freddie Mercury en Astrid Lindgren stelt Jeroen Meus alles in het werk om hun lievelingsgerecht zo authentiek mogelijk te bereiden. Ga mee op truffeljacht in Italië. Pluk mosselen in de Oosterschelde. Oogst voor dag en dauw witte asperges. Reis met Jeroen Meus de wereld rond, dompel je onder in de leefwereld van de bekende figuren en tover na elk onvergetelijk avontuur een heerlijk gerecht op tafel.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
296
Laatste editie
20 februari 2011
Uitgeverij
Lannoo
ISBN
9789020984804 , 9789461310149
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic