POD Kamishibai Mijn familie + Mijn straat

0

Met scènes gemaakt uit Fimo-klei. Kinderen houden erg veel van de stijl van illustratrice Ann De Bode: ze is al vier keer bekroond met de Publieksprijs van de Picturale in Ronse. Vanaf 3 jaar. We volgen eerst een familie door de tijd: van de neanderthalers over de middeleeuwen tot nu en ontdekken hoe mensen woonden en gekleed gingen en wat ze aten. Jonge kinderen zien de veranderingen die de familie in elk tijdperk onderging. Welke huisdieren liepen er rond, waarmee speelden de kinderen, welke muziekinstrumenten hadden ze...
Daarna bekijken we een hedendaagse straat met diverse culturen. We maken kennis met Lisa uit België, Moïse uit Congo, Yassir uit Marokko en Lin Yao uit China. Als het feest is in de straat, draagt iedereen zijn steentje bij. Wie zorgt voor de muziek, wie danst erop los, wie brengt het eten en drinken mee? Op elke plaat vind je de vlag en de landkaart van het betreffende land. En waar heeft de kabouter zich verstopt?
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
13
Laatste editie
15 april 2013
Uitgeverij
Uitgeverij De Eenhoorn
ISBN
9789058388599
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic