Politieke geschiedenis Belgie

, ,

1

In Politieke geschiedenis van België wordt de Belgische politiek nauwkeurig én op boeiende wijze geanalyseerd door de professoren Els Witte, Jan Craeybeckx en Alain Meynen.

De thema's die de auteurs behandelen, vallen goeddeels samen met de drie conflictzones die de Belgische politiek bepalen: de sociaaleconomische, de levensbeschouwelijke en de communautaire. Ze zijn de leidraad bij het uittekenen van het groeiproces naar de huidige situatie. Omdat politieke gebeurtenissen sterk verweven zijn met economische en sociale veranderingen, wordt het begrip 'politiek' in de ruime zin van het woord benaderd: niet alleen de strijd om de macht over politiek en maatschappij, maar ook de economische en sociale veranderingen en de pressiegroepen die ze mee doordrukten, worden belicht.

Alle belangrijke gebeurtenissen komen op thematischchronologische wijze aan bod. De recentste ontwikkelingen van politieke partijen en drukkingsgroepen, de paars(-groen)e regering, de regionale verkiezingen, de populariteit van extreem-rechts, de toenemende invloed van de media enzovoort krijgen ruim aandacht. De overgang van de 20ste naar de 21ste eeuw kan op verschillende terreinen als een echte transitieperiode worden gezien. Ook een uitgebreide bibliografie, een personen- en zakenregister en een chronologisch overzicht van de regeringen sinds 1830 ontbreken niet in de Politieke geschiedenis van België.


Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
584
Laatste editie
01 juli 2006
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
ISBN
9789002219375
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic