Poollicht

2

Bloedstollend mooie foto s en een verhaal van ontdekking, reflectie en avontuur

Poollicht is een eerbetoon aan de noordelijke wildernis en vormt een inspiratiebron voor iedereen die in de natuur naar zingeving zoekt. In beeld en woord neemt Jolanda Linschooten de lezer mee op haar zwerftochten langs de poolcirkel, waarbij zij nu eens op ski s, dan weer per kano of te voet door de wildernis trekt. Daar in het hoge noorden vindt zij keer op keer de eindeloze stilte die zich in de granietbergen heeft gekerfd en glanst op de bevroren gletsjers Stilte waarin de nachtelijke sterrenhemel zichtbaar wordt, net als het geruisloos dansende groene noorder licht.

Poollicht is een boek om te beleven. Verbijsterend mooie foto s en persoonlijke teksten vertellen het verhaal van een jonge vrouw in een overweldigend landschap.

Jolanda Linschooten (1966) is fotografe en auteur. Haar foto s verschijnen regelmatig in alle grote reisbladen. Eerder schreef zij het literaire reisverhaal Keerpunt Alaska

en twee berggidsen, Bergtochten in Noorwegen en Bergtochten in de Zwitserse Alpen; samen met haar partner Frank van Zwol maakte zij Kanoparadijs Nederland.

Jolanda Linschooten

Poollicht

€ 24,50

19 x 23 cm, 144 blz.

Paperback

Geïllustreerd met kleurenfoto s en kaarten

Verschijnt november 2007

isbn 978 90 257 4269 0

nur 508

dominicus Thema
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
01 november 2007
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025742690
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Poollicht

door: Joan 1 like
Na verschillende artikelen te hebben gelezen van Jolanda van Linschooten in het tijdschrift Op Pad, werd ik nieuwsgierig naar dit boek. Het bevat mooie reisbeschrijvingen en foto's van tochten die Jolanda van Linschooten maakte in Noorwegen, Canada, Zweden, Groenland, Ijsland en op Spitsbergen. Ik...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic