Portret van een vriendschap

0

Portret van een vriendschap is het verhaal van twee (voormalige) geschiedenisstudenten in Utrecht, wiens levenslopen toevallig samenkomen. In Café Broers komen ze met elkaar in gesprek en blijven elkaar daarna tegenkomen. Na verloop van tijd groeit hier een relatie uit die vriendschappelijk genoemd zou kunnen worden.
Paul, het eerste personage, is een gelovige jongeman die met een ernstige ziekte te kampen heeft. Peter is overtuigd atheïst, ongelukkig in de liefde en een stevige drinker. Hij kan niet begrijpen dat Paul zijn ziekte zo gelaten draagt en zo op God vertrouwt.
Het verhaal is gecentreerd rond de botsing tussen deze twee manieren van leven, een botsing die tot uiting komt in de vele gesprekken die de beide hoofdpersonen voeren over verschillende onderwerpen. Peters misfortuin in de liefde komt hierin ook naar voren en vormt een tweede verhaallijn.
Pauls ziekte wordt in de loop van het verhaal steeds erger en zal hem uiteindelijk het leven kosten. Het boek eindigt met Peter die een belangrijke keuze maakt, al is dit einde multi-interpretabel.

Met dit boek hoopt de auteur Rik Mets te laten zien hoe het is om iemand in je naaste omgeving te zien aftakelen en uiteindelijk sterven en biedt Rik Mets de lezer twee manieren, twee uitersten, om ermee om te gaan, zonder te pretenderen dat één van beide manieren te verkiezen is boven de ander.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Feelgood
Aantal pagina’s
162
Laatste editie
17 juni 2015
Uitgeverij
Boekenindustrie VOF
ISBN
9789492046147 , 9789492046154

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95 Bestel het ebook bij Libris voor 6,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 6,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €6,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic