Positief omgaan met kinderen

,

0

"In ?Positief omgaan met kinderen? worden vaardigheden beschreven die de omgang tussen ouders en kinderen kunnen verbeteren en positiever kunnen laten verlopen. Daarbij wordt uitgegaan van het gegeven dat een negatieve benadering negatief gedrag uitlokt, terwijl positief gedrag juist positief gedrag aanmoedigt.
In tien hoofdstukken worden positieve opvoedingsvaardigheden helder uitgelegd.
Aan de hand van zeer herkenbare voorbeelden maken de auteurs duidelijk hoe de theorie in de praktijk wordt toegepast. Achter elk hoofdstuk zijn oefeningen opgenomen voor ouders en andere opvoeders.
De beschreven vaardigheden zijn afgestemd op de omgang met kinderen van twee tot twaalf jaar, maar blijven ook bruikbaar als kinderen ouder worden.
De auteurs, beiden pedagoog met een brede ervaring met opvoedingsproblematiek hebben dit boek bedoeld als lees- en oefenboek.
Het kan ook gebruikt worden als werkboek voor ouders die een oudercursus volgen. Apart leverbaar is de handleiding oudercursusbegeleiding."
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
115
Laatste editie
23 mei 2008
Uitgeverij
Koninklijke Van Gorcum b.v.
ISBN
9789023244288
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic