Advertentie
Praat er maar niet over

Praat er maar niet over

3
Rank 914 Gelezen 4 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 19 Favoriet 0 Recensies 2
  Topics 0
Praat er maar niet over van Teus Dorrepaal is een roman over het leven van de homoseksuele christenjongen Mart van Buren.

Als Mart van Buren op school wordt uitgescholden voor ‘homo’, moet hij de betekenis opzoeken in het woordenboek. Een tijdje later vertelt hij aan zijn ouders dat hij ook zo is, dat hij anders is. Daar moet verder maar niet over gesproken worden, vinden ze. Bovendien moet hij zich laten behandelen door een arts in Amsterdam. Gaandeweg ontdekt Mart dat hij zichzelf niet meer kan ontkennen. Het is het begin van een eenzame strijd. Is er voor hem als gelovig mens een begaanbare weg te vinden? Hoe kan hij de keuzes waar hij voor staat verantwoorden voor God en mensen? Een aangrijpend verhaal over eenzaamheid en liefde.
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Mozaiek
Laatste editie
22 november 2018
ISBN
9789023955962 , 9789023955979
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (2)

Ontroerende worsteling

door: jacco1976 1 like
Een homoseksuele jongen die opgroeit in een streng-religieuze omgeving. Dat is anno 2019 nog altijd ingewikkeld, laat staan in de jaren vijftig en zestig, toen de auteur opgroeide. Teus Dorrepaal beschrijft de worsteling van zijn hoofdpersoon Mart van Bunnik dan ook zeer treffend en beklemmend....

je wordt er stil van....

door: Franka vd Elsen - Welten 1 like
Wat een boek: over een jongen, geboren in de jaren veertig, groeit op in een christelijk gezin, homo, over "het gevecht" wat hij moet leveren. Zeer indrukwekkend!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook