Praktijkgids voor studie en beroep

0

De gids is als leidraad en vraagbaak geschikt voor docenten, studenten en stagiairs in het voortgezet onderwijs en binnen opleidingen en cursussen. Door de praktijkgerichtheid is het boek tegelijkertijd een handig naslagwerk voor ondernemers en beroepsbeoefenaars van elke discipline en verder voor iedereen die in de praktijk te maken heeft met het selectief verwerven, inzichtelijk verwerken en praktisch toepassen van informatie. Het boek is gebaseerd op didactische inzichten, best practices en jarenlange praktijkervaring in het beroepsonderwijs. Dat maakt dit boekwerk tot een bruikbaar en handig instrument voor studie, dagelijkse bedrijfsvoering en alle voorkomende situaties waarin het aankomt op effectieve communicatie.

Over de inhoud
De in deze veelzijdige handleiding behandelde studiewenken en leervormen als observatie, interview, enquête en bronnenonderzoek (waaronder ict) en werkvormen als stage, discussie, case-study, onderzoekstypen en handelingsplannen (communicatieplan, voorlichting, pr, marketing en reclame) vormen met inbegrip van verslaglegging en mondelinge presentatie evenzovele managementtechnieken.

Naast mondelinge communicatievormen als zakelijke voordracht, toespraak, telefoon-, verkoop- en sollicitatiegesprek, debat en forumdiscussie komen schriftelijke competenties aan de orde zoals het samenstellen van het zakelijk rapport, de zaken- en sollicitatiebrief, de portfolio, diverse correspondentievormen, infoblad, personeelsblad, huisorgaan, persbericht en wervende teksten voor advertenties, direct mail en mediareclame.

De bij de diverse onderwerpen opgenomen samenvattingen, evaluaties en checklists - met name die voor schriftelijke verslaglegging, mondelinge presentatie en vergadering - alsmede de tekstaanwijzingen over ontleding, werkwoordspelling, internationale correspondentiepraktijk en beproefd taalgebruik in de reclame vormen handige hulpmiddelen voor snelle oriëntatie, raadpleging en controle.

Auteur J.J. Kes stelde de gids samen vanuit zijn jarenlange ervaring als docent communicatie en p.r. en adjunct-directeur van het project praktijkleren aan een middelbare handelsschool.
Verschenen in
Laatste editie
04 maart 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Boekenbent
ISBN
9789462035362

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic