Preview Formule 1, 2016

1

Op 3 april 2016 begint in Australië het langste Formule 1-seizoen uit de 67-jarige geschiedenis van de sport. Het eindigt op 27 november in Abu Dhabi.

21 races op het scherpst van de snede is een understatement. De Formule 1 is een hogedrukpan vol heroïek, drama, strijd en zelfs doodsverachting. Dat hebben Max Verstappen en Carlos Sainz ervaren. De rookies van Scuderia Toro Rosso ontsnapten aan zwaar letsel na hun angstaanjagende crashes in Monaco en Sotsji.

In 2016 zal er niet minder hard worden gevochten. Er staat weer veel op het spel. Wordt Lewis Hamilton de nieuwe Michael Schumacher, of krijgt hij zware concurrentie van met name Ferrari en Sebastian Vettel. Wat gaan een nieuw team als het Amerikaanse Haas-racing doen?

En voor Nederland: kan Max Verstappen nog doorgroeien na een sensationeel eerste seizoen? In Nederland is de belangstelling voor de Formule 1 enorm toegenomen. Het Verstappen effect is op veel fronten zichtbaar. De kijkcijfers explodeerden, zijn demo-runs trokken honderdduizenden kijkers, en op de social media ontstond een ware Max Mania.

In dit boek blikt voormalig GPD Formule 1-volger en auteur André Hoogeboom vooruit op het nieuwe seizoen en tevens terug op het tumultueuze vorige Formule 1 seizoen.

Aan de hand van de Grand Prix kalender 2016 bevat '21' informatie over de coureurs, de teams, de circuits, voormalig winnaars en is aangevuld met opmerkelijke gebeurtenissen en anekdotes uit de geschiedenis van de Formule 1, zoals de verrichtingen van de Nederlanders in de geschiedenis van het grootste autosportcircus ter wereld.

Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
20 februari 2016
Uitgeverij
Edicola Pub BV / Veltman Distributie BV
ISBN
9789492199553
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic