Prins Diamant

0

Wie heeft er ooit al gehoord van Louis Coetermans (1855-1925)? Volgens insiders was de man aan het begin van de vorige eeuw zowat de machtigste zakenman van België. Hij speelde een doorslaggevende rol in de diamantnijverheid - wat hem in Antwerpen de geuzennaam Prins Diamant opleverde - en was een sleutel_ guur in de werelden van de elektriciteit en het transport over het spoor. Hij leidde met krachtdadige hand een reusachtig imperium... en verdween vervolgens volledig van het toneel.

Waarom bevatten officiële archieven en registers niet het minste spoor van deze man die duidelijk zijn stempel heeft gedrukt op ons recente verleden? Heeft iemand de opdracht gegeven deze belangrijke bladzijden uit het boek der Belgische geschiedenis te scheuren? En zo ja: waarom? En hoe zit het precies met de nalatenschap van deze man die kinderloos is gestorven, een nooit gezien fortuin?

Familielid Vincent Mercier werd, na het overlijden van zijn grootmoeder, met dit ongelooflijke verhaal geconfronteerd en besloot verder te gaan spitten. Hij is ervan overtuigd dat er nog sporen van dit fortuin terug te vinden moeten zijn. Daarom wenst hij 10 procent van zijn mogelijk gerecupereerde wettelijke erfdeel te verdelen onder de lezers die de in 1925 verdwenen bankrekeningen en inhouden van kluizen van Louis Coetermans effectief helpen te ontdekken.

Prins Diamant leest als een thriller en geeft een verrassende inkijk in een verborgen deel van onze geschiedenis.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
19 september 2013
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789461311443 , 9789461312402

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic