Pro Deo. De geschiedenis van de christelijke gezondheidszorg

0


Van Vincentius a Paulo tot Moeder Teresa. Van Florence Nightingale tot pater Damiaan. Doorheen de geschiedenis nemen heel wat bekende en minder bekende religieuzen het voortouw in de gezondheidszorg. De opvang en zorg voor armen en zieken is voor hen bijna een evidentie. Pro deo: voor God, vanuit hun religieuze motieven én volledig gratis nemen ze dit liefdewerk of caritas op zich.
Al te vaak wordt hun rol in historische studies over gezondheidszorg geminimaliseerd of zelfs vergeten. Wanneer zorg een recht wordt en steeds meer leken dit als beroep kiezen, komen professionaliteit en gezondheidszorg lijnrecht tegenover caritas en liefdadigheid te staan.
René Stockman doorwandelt de geschiedenis van de gezondheidszorg en focust op de rol van de Kerk en van de religieuzen in het bijzonder. Hij biedt een boeiend en gedetailleerd overzicht van christelijk geïnspireerde gezondheidszorg door de eeuwen heen.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
18 juli 2008
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058265401
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic