Professioneel bemiddelen bij sexuele intimidatie

0

Seksuele intimidatie op het werk speelt zich af tussen beide seksen, waarbij zowel de vrouw als de man slachtoffer of dader kan zijn.
In dit boek wordt uitgegaan van mannen als pleger en vrouwen als slachtoffer.
Het boek begint met een verklaring vanuit theorie en onderzoek waarmee seksespecifieke intimidatie inzichtelijk wordt.
Vervolgens zoomt Professioneel bemiddelen bij seksuele intimidatie in op de vraag op welke wijze mediation bij gevallen van seksuele intimidatie een geschikte aanpak kan zijn om ontstane geschillen op te lossen. Bij mediation wordt uitgegaan van het gezamenlijk oplossen van een geschil met behulp van een neutrale conflictbemiddelaar: de mediator.
Op basis van de aangereikte theorie en aanzetten tot begeleiden wordt, tot slot, een vertaalslag gemaakt naar attitude en vaardigheden van de genderspecifieke mediator.
Carla Goosen is verbonden aan de faculteit voor psychologische, pedagogische en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Groningen en doet onderzoek naar seksuele intimidatie. Als therapeut in de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg behandelde zij jarenlang ondermeer slachtoffers van seksueel misbruik en zette een terugval-preventietraject op voor jeugdige daders.
Sinds 1994 zit zij als gedragsdeskundige in klachtencommissies voor ongewenste omgangsvormen. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht en heeft de academische graad Master of Dispute Resolution behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Carla Goosen is NMI-Gecertificeerd Mediator, Gecertificeerd Forensisch Mediator en is als rechtbankmediator verbonden aan het Ressort Arnhem.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
10 april 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024418268
Bestel dit boek vanaf  €20,99 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic