Provo!

0

Vijftig jaar geleden liet Provo voor het eerst van zich horen. En al bestaat Provo allang niet meer, de beweging is nog altijd omgeven door smakelijke verhalen, mooie herinneringen en nog altijd uitdijende mythes. Maar wat was Provo nou precies, en wat wilden de provo's bereiken?
Niek Pas schetst een fascinerend beeld van het ontstaan en de ontwikkeling van Provo. Aan de hand van talloze anekdotes laat hij zien hoe de provo's met hun ludieke acties en het tarten van het gezag een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de media uitoefenden. Binnen de kortste keren was Provo enorm populair bij de babyboomgeneratie, oudere activisten, intellectuelen - en journalisten. Maar wat Provo nou eigenlijk beoogde, werd ondanks alle aandacht in de krant en op tv niet duidelijk. De protestbeweging bleek vooral een mediafenomeen - en zette daarmee een trend.
Niek Pas (1970) is als universitair docent nieuwste geschiedenis verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Uitgeverij Wereldbibliotheek verscheen van hem Imaazje! De verbeelding van Provo (2003) waarvan dit boek een bewerking is, en Aan de wieg van het moderne Nederland (2008).

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
10 april 2015
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028425958 , 9789028441200

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic