Psyche en fidessa

2

Deze nieuwe editie van de sprookjes Psyche en Fidessa van Louis Couperus is volledig geïllustreerd met tekeningen van B. Reith (1894-1974). In 1927 verscheen de beroemde editie van Psyche met een selectie van zijn tekeningen. Minder bekend is dat hij ook voor Fidessa illustraties maakte. Deze tekeningen zijn in het bezit van het Rijksprentenkabinet in Amsterdam, maar zijn nooit eerder gepubliceerd. Ook de illustraties voor Psyche die niet zijn gebruikt worden daar bewaard. Na bijna honderd jaar is er dan eindelijk een integrale uitgave met álle beschikbare 'sprookjestekeningen', illustraties die Couperus zelf 'bizonder mooi' vond.

Het boek is uitgevoerd in hetzelfde grote formaat als de editie uit de jaren twintig, met in totaal 75 illustraties. De tekeningen zijn allemaal gemaakt in Oostindische inkt, behalve één aquarel. De prenten passen in de Jugendstil of Art Nouveau van rond de eeuwwisseling. Kortom, een zeer bijzondere Couperus-uitgave.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
15 juli 2014
Uitgeverij
Reith Hendriks & Partners
ISBN
9789081549349

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 45,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 45,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Een mooie uitgave van de sprookjes van Louis Couperus

door: Princess Marcella 1 like
Dit boek bevat de twee bekende sprookjes, Psyche en Fidessa, van Louis Couperus, maar met de prachtige illustraties van Bep Reith. Het boek is uitgevoerd op groot formaat en zwaar papier wat de Jugendstil illustraties nog meer tot hun recht laat komen. Voor de sprookjes hebben ze de tekst...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic