Psychologie en de multiculturele samenleving

0

Psychologie en de multiculturele samenleving is een inleiding op het vlak van de interculturele dimensie in de psychologie. Het is bedoeld voor (aankomende) psychologen en andere professionals en toegespitst op de moderne Nederlandse situatie: de situatie waarbinnen de meeste psychologiestudenten hun latere werkveld zullen vinden.

In dit boek komen belangrijke theoretische en praktische vraagstukken aan de orde zoals de universaliteit dan wel de cultuurgebondenheid van psychische processen, kenmerken en mechanismen en de consequenties hiervan voor de praktijk. Centrale vragen hierbij zijn bijvoorbeeld: Nemen mensen met een niet-westerse achtergrond anders waar dan West-Europeanen. Hoe verloopt de psychische ontwikkeling bij migrantenkinderen? Zijn in het westen ontwikkelde testen en vragenlijsten wel toepasbaar bij allochtonen. Wat is de invloed van culturele diversiteit binnen een bedrijf. Zijn allochtonen ongezonder dan autochtonen? En kan een westerse psychotherapeut een allochtone cliënt wel goed behandelen?

In elf hoofdstukken komen begrippen als 'waarnemen', 'emotie', 'informatieverwerking', 'socialisatie', 'communicatieprocessen' en 'organisatiekunde' aan bod. Tevens is er aandacht voor persoonlijkheid, testgebruik, seksualiteit, psychopathologie, diagnostiek en de behandelpraktijk van de geestelijke gezondheidszorg. Bovendien wordt ingegaan op dilemma's, valkuilen en uitdagingen voor psychologen in onze pluriforme samenleving.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
18 oktober 2012
Uitgeverij
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059318847 , 9789089537188 , 9789461276810

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 38,50 Bestel het ebook bij Libris voor 26,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 38,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 26,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €26,95 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic