Psychologie voor het dagelijks leven dr 1

0

Alfred Adler (1856-1937) wordt met Freud en Jung gerekend tot de grondleggers van de moderne psychiatrie. De psychologie die Adler gedurende de eerste decennia van de vorige eeuw ontvouwde is bijzonder belangwekkend. Zijn psychologie is één en al praktische mensenkennis.
Volledig ingeburgerde begrippen als gemeenschapsgevoel, minderwaardigheidscomplex, meerderwaardigheidscomplex, streven naar macht, levensplan en neurotisch karakter zijn van hem afkomstig. Momenteel is de psychologie van Adler een parel die onder het zand verborgen ligt. Het is alweer ruim dertig jaar geleden dat er in het Nederlands taalgebied een boek over Adler is verschenen. De auteur heeft de moeite genomen de parel op te graven en is er in geslaagd de psychologie van Adler op heldere wijze weer te geven.
Dit boek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in praktische psychologie, en is zeer geschikt voor hbo- en mbo-opleidingen voor zorg, onderwijs en personeelswerk.
Dr. J. Bij de Vaate (1952) is Inspecteur voor de Gezondheidszorg in Zuid-Holland en Zeeland. Hij schreef dit boek in het kader van een nevenfunctie als docent psychopathologie aan een Pedagogische Academie.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
27 oktober 2004
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789066656079
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic