Psychotherapie in tijden van administratie

0

Er gaan een aantal dingen behoorlijk mis in de geestelijke gezondheidszorg. Het nieuwe administratieve systeem van DBC's leidt tot handelwijzen die weinig met de problematiek van patiënten zelf te maken hebben. Frauderen was altijd al mogelijk in de gezondheidszorg. Het nieuwe systeem biedt daarvoor nu niet alleen nieuwe kansen, maar speelt zelfs in op wensen van behandelaars en hun bazen om deze kansen ook echt te benutten.
Dit boek biedt, naast een beschrijving van de scheefgroei, ook suggesties hoe de schadelijke werking van de geldende regelgeving kan worden verminderd. Er worden diverse personages opgevoerd die groteske spreekbeurten houden of brieven schrijven, maar die wel serieuze gedachten formuleren. Het boek is bedoeld voor hulpverleners die zich, net als de auteur, zorgen maken over de nieuwe frisse onverschilligheid in de GGZ, maar ook voor beleidsmakers die willen weten waar het transparante systeem misschien per ongeluk verduisterd is geraakt.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
223
Laatste editie
13 oktober 2012
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789088503481

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic