Puur Maasland

0

Uitgepuurde recepten uit restaurant Vivendum Topchef Alex Clevers en zijn echtgenote toverden een 18de-eeuwse kapelaanswoning in Dilsen-Stokkem om tot een sterrenrestaurant waar inventiviteit en respect voor traditie hand in hand gaan. Door het respectvolle gebruik van kwalitatieve streekproducten creëerde de chef een eigen, ongedwongen stijl die hem in 2007 een Michelinster opleverde. Dit boek telt ruim 45 haalbare recepten voor de hobbykok die met een beperkte ingrediëntenlijst aan de slag wil. Met boeiende reportages over het Maasland en een aantal belangrijke producten uit die regio Sfeervolle streekfotografie en uitmuntende receptbeelden van foodfotograaf Kris Vlegels
Het Limburggevoel... Er is geen enkele provincie waar een dergelijk samenhorigheidsgevoel zo sterk leeft. 'Limburger' is een stempel dat met trots gedragen wordt. En terecht! Limburg is een schitterende provincie waar iedereen zich inspant om het de gast naar zijn zin te maken. De Maas vormt een heel eigen stukje Limburg. Volg de rivier van noord naar zuid en je ontdekt een mooie regio met een schat aan natuur, waar je verwelkomd wordt door vriendelijke en gastvrije Maaslanders. Alex Clevers van restaurant Vivendum is zo'n 'product' van de streek. In de oude kern van Dilsen-Stokkem kookt hij de meest exquise gerechten voor zijn gasten. Een aantal van die schitterende gerechten geeft hij prijs in dit boek. Bovendien laat hij je kennis maken met al het lekkers dat het Maasland te bieden heeft: schitterende wijn van Aldeneyck, biologische kaas en groenten van Ommersteyn, het Maaslandse kruidenzout en een paar bijzondere Belgische kazen. Het is een uitnodiging om op stap te gaan langs pittoreske Maasdorpjes en adembenemend natuurschoon.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
07 april 2009
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020982916
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic