Radicale hervorming

0

Tariq Ramadan is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de hervormingsgezinde islam in het Westen. Vernieuwend aan zijn opvattingen is vooral hoe hij andere moslims aanspoort actief deel te nemen aan het maatschappelijk leven van de westerse landen waarin ze wonen.

De regels die islamitische rechtsgeleerden uitvaardigen staan deze participatie echter vaak in de weg. Hierdoor lijkt de islam onverenigbaar met democratische, wetenschappelijk en technologisch ontwikkelde samenlevingen.

Ramadan pleit voor een radicaal nieuwe manier om islamitische leefregels vast te stellen. Kennis van de 'context' - (natuur)wetenschappelijke, historische en culturele kennis - zou hierbij even belangrijk moeten zijn als IJTIHAD, het kritisch herlezen van religieuze teksten. In dit prikkelende en controversiële boek legt Ramadan zijn antwoord op de huidige crisis in de islam helder uit.

Tariq Ramadan (1962) is filosoof. Hij is als hoogleraar Contemporary Islamic Studies verbonden aan de universiteit van Oxford. Bij Uitgeverij Van Gennep verschenen eerder van zijn hand EEN JIHAD VAN VERTROUWEN en IN DE VOETSTAPPEN VAN DE PROFEET.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
03 februari 2016
Uitgeverij
Gennep B.V., Uitgeverij Van
ISBN
9789461644176

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic