Radio plug-in

0

Jim is 17 en speelt in een muziekbandje. Ze gaan spelen in en finale van een belangrijke wedstrijd. Dit kan hun doorbraak betekenen.

Maar tijdens een soundtrack gaat het mis. Jim loopt gehoorschade op, hij heeft tinnitus.

Jim kan er niet goed van slapen, hij kan zich ook niet goed meer concentreren. Elke hoge toon is een aanslag op zijn gehoor. De band krijgt ruzie en Jim voelt zich schuldig.

Jim baalt. Als hij kanker zou hebben en zijn haar uit zou vallen, zouden ze wel begrip hebben. Ze zouden hopen op genezing. Finales komen er immers nog genoeg. Maar Jim kan nooit meer genezen. Wat hij heeft, is voor het leven. Niemand die het ziet, niemand die het hoort, behalve hij.

Jim gaat bij de radio werken. Via een eigen programma Radio Plug in, vertelt hij zijn verhaal. Het programma scoort goed. Maar niet iedereen is daar enthousiast over.

Zijn bandleden hebben zo hun twijfels over Jims verhaal. Maar Jim moet blijven spreken, hij wil de pijn een plaatsje geven.
Verschenen in
Genre
Young Adult
Laatste editie
13 oktober 2011
Uitgeverij
Manteau Jeugd
ISBN
9789022326923

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic