Rainbow paperback 1088: Waar is de Tachtigjarige Oorlog gebleven?

0

Half een gids, half een ontdekkingsreis en tussen de bedrijven door een lesje geschiedenis zoals oude onderwijzers het gaven.
Waarom is er tussen Aken en Reims een Charlemagne-route, en tussen Cannes en Parijs een Route Napoléon, en hebben wij van Heiligerlee tot de Mookerhei geen Tocht van de Tachtigjarige oorlog? Deze tocht zou in een zomervakantie bijna te fietsen zijn, en in een herfstvakantie met gemak met de auto af te leggen: langs al die kleine stadjes en dorpjes als Groenlo, Doesburg en Sluis, die vier eeuwen geleden strategische knooppunten waren in een ware strijd om vrijheid.
Jan Blokker voegde daad bij woord en ondernam, af en toe vergezeld door fotograaf Eddy Posthuma de Boer, een reis door het openluchtarchief van Nederland.
'Blokker is de geschiedenisleraar die we allemaal gehad zouden willen hebben, een glashelder verteller, met een goed oog voor de treffende anekdote en het beeldende detail.' HET PAROOL
'Een voortreffelijk overzicht van de Opstand en de Tachtigjarige Oorlog, dat met terloops gemak door de reisbeschrijving heen is geweven.' TROUW
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
201
Laatste editie
10 oktober 2013
Uitgeverij
Rainbow
ISBN
9789041709790

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic