Rapport commissie-Remkes

Rapport commissie-Remkes

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Is het parlementaire stelsel van ons land in staat om in een veranderende maatschappelijke omgeving adequaat te blijven functioneren? Wordt de stem van alle burgers voldoende gehoord? Is onze democratische rechtsstaat voldoende weerbaar met het oog op actuele ontwikkelingen?

Deze en vergelijkbare vragen heeft de staatscommissie parlementair stelsel in opdracht van het kabinet onderzocht. De conclusie is helder: hoewel de Nederlandse democratie heel behoorlijk functioneert, is het allerminst zeker dat dit in de toekomst zo blijft. Zonder hervormingen is de kans groot dat onze democratische rechtsstaat onder druk komt te staan. Er is weliswaar geen sprake van een acuut probleem, maar wel van een urgent probleem.
De opdracht aan de staatscommissie was omvangrijk, haar analyse indringend. Dat heeft geleid tot tal van voorstellen om de toekomstbestendigheid van de democratische rechtsstaat te versterken. De uitkomsten zijn van belang voor iedereen die politiek actief of geïnteresseerd is. De aanbevelingen geven volop stof tot nadenken en het opnieuw doordenken van onze instituties.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
382
Uitgeverij
Boom
Laatste editie
13 december 2018
ISBN
9789024426690
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie