Rapportage sport 2014

0

Ruim de helft van de Nederlanders sportte in 2014 iedere week. Fitness en hardlopen zijn bij volwassenen de populairste sporten. Interventies in de wijken, op basisscholen en in het voortgezet onderwijs en bij sportverenigingen hebben als doel meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en dit op een gezonde en veilige wijze te ondersteunen. Er werken 150.000 mensen in de sportsector en anderhalf miljoen Nederlanders zijn iedere maand als vrijwilliger actief voor de sport. De investeringen in de topsport en het efficiënte topsportbeleid helpen mee aan de goede resultaten van de Nederlandse topsporters.
Ondanks de economische crisis investeert de overheid nog altijd veel in de sport, ruim een miljard euro. De sporteconomie maakt 1% uit van de gehele Nederlandse economie. Toch hebben deze investeringen de afgelopen jaren nauwelijks vruchten afgeworpen. Het aantal mensen dat wekelijks sport of regelmatig beweegt, is slechts licht gestegen; het aantal vrijwilligers bleef onveranderd. Extra aandacht voor sportevenementen heeft niet geleid tot meer wedstrijdbezoek of initiatief zelf te gaan sporten. Ruim eenderde van de sporters of bezoekers signaleert wangedrag in de sport en een kwart voelt zich minder veilig bij sportwedstrijden. Aandacht voor de sport blijft daarom noodzakelijk.
In de Rapportage sport 2014 hebben 22 onderzoekers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en andere onderzoeksinstituten de belangrijkste sportgerelateerde trends en ontwikkelingen gebundeld en becommentarieerd. Het boek vormt een up-to-date en onmisbaar naslagwerk voor allen die voor werk of studie betrokken zijn bij de Nederlandse sport.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
316
Laatste editie
23 januari 2015
Uitgeverij
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037707311

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic