Rauwe dagen

16

Op vrijdagavond 9 december om achttien over elf belt mijn zus.'Niet schrikken. Pa is vanavond gevallen. Ma wou hem helpen opstaan...'

Met dit telefoontje begint Rauwe dagen. Diezelfde nacht wordt haar moeder opgenomen in het ziekenhuis en raakt ze in coma. Iemand moet nu voor Pa gaan zorgen, maar wie? Een hallucinerende stroom gebeurtenissen volgt. Broers en zussen slaan de handen ineen, ondanks grote verschillen in karakter en uiteenlopende opvattingen over leven en dood. Binnen een paar dagen sterft Rita's moeder, enkele weken later overlijdt ook haar vader.

'Rauwe dagen' is een openhartig dagboek over een moeizame vader-dochter-relatie in het zicht van het einde. Over wat de doodswens van een ouder teweegbrengt bij de familie.

Met 'Rauwe dagen' schreef Rita Spijker een aangrijpend autobiografisch verhaal over rouw, verdriet en schuldgevoelens.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 oktober 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Marmer
ISBN
9789460681509 , 9789460689635 , 9789460682285

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (3)

Wonderschoon

door: Jacqueline Coppens 1 like

Zoals al haar boeken. Deze is rauwer, geen metaforen, geen hemelse taal. En toch raakt het je als dolk, middenin je hart. Verlies, van wie het ook is, heeft altijd twee kanten: een mooie en een minder mooie.


prachtig boek

door: Lilian Schneider 1 like
Het boek is rauw en zonder opsmuk. Door zich nergens achter te verschuilen, maar de dingen neer te zetten zoals ze zijn heeft Rita Spijker gezorgd voor een boek dat je niet snel loslaat.

Recensie Rauwe dagen

door: Puck Vermeulen 1 like
Een dikke aanrader, maar alleen als de korte inhoudsopgave iets bij je losmaakt, denk ik. Als je zelf 22 jaar oud bent, je ouders nog jong en gezond zijn en je jeugd een warm bad was, dan vind je dit boek waarschijnlijk helemaal niets. Ik vond het prachtig. Zoveel herkenning. Vooral van de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic