Recep Tayyip Erdogan

0

Artikelen 1
Sinds november 2002 is de AK-partij in Turkije de grootste partij in het parlement. Dit is voor een groot deel te danken aan de huidige premier van Turkije, Recep Tayyip Erdoan. Maurice Becker, die eerder Atat?rk en Turkije's weg naar Europa schreef, geeft in dit boek een analyse van de persoon en politicus Erdoan en beschrijft verder hoe Turkije nog steeds worstelt met zijn identiteit.
Het was de wens van Erdoan om in 2007 president van Turkije te worden en hij stelde zich kandidaat, maar onder druk van zijn partij zag hij hier tenslotte van af. Zijn trouwe politieke bondgenoot Abdullah G?l werd naar voren geschoven om de plaats van Erdoan in te nemen. Niettemin is Erdoan nog steeds de belangrijkste politicus van Turkije, die zijn land lid wil maken van de Europese Unie; iets waar vanaf 1963 door vele Turkse premiers naar is gestreefd.
Waarom is het lidmaatschap van de Europese Unie zo belangrijk voor iemand die een vroom moslim is en geen andere taal dan het Turks spreekt? Kan hij beschouwd worden als moslim-equivalent van een Europese christendemocraat of is hij een islamist die van Turkije een strenggelovig land wil maken, dat vergelijkbaar is met andere moslimlanden in het Midden-Oosten? Gaan islam en democratie samen of moet er gesteld worden dat Turkije, ondanks zijn seculiere grondwet, een overwegend moslimland is, waar geen plaats is voor een andere identiteit? Op deze vragen geeft Maurice Becker in zijn boek Recep Tayyip Erdoan een antwoord.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
03 december 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789059116689


Artikelen over Recep Tayyip Erdogan

Jaaroverzicht 2014. In boek...
22 december 2014 1 like
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 21,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 21,95
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic