Rechercheur brons en het lijk op de wallen

4

Op een warme zomerdag begint Koen Dullen op de afdeling recherche van het roemruchte politie bureau aan de Warmoesstraat, gelegen in Nederlands beroemdste uitgaanswijk. Door zijn commissaris Witteveen wordt hij die eerste dag gekoppeld aan rechercheur Brons, een gepokt en gemazeld politieman.

Net wanneer het duo op onderzoek wil uitgaan in een fraudezaak, worden ze door gillende sirenes geattendeerd op een samenscholing in de Stoofsteeg. Daar is zojuist het ontzielde lichaam van een Thaise prostituee gevonden ? een kolfje naar de hand van de oude rechercheur Brons. Bovendien is het een mooie gelegenheid om zijn nieuwe collega kennis te laten maken met de zeden en gewoonten op de Wallen, en om hem te begeleiden in een moordonderzoek dat hen confronteert met een wel heel donkere kant van Amsterdam.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
06 oktober 2009
Uitgeverij
de Fontein
ISBN
9789026127199 , 9789036426343

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 27,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 27,00
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Jean-Paul Colin Hebban Recensent

Knabbel en Babbel

door Jean-Paul Colin op 04-12-2009

Het vertrek van de een opent deuren voor de ander. Zeker nu Baantjer rechercheur De Cock na zeventig avonturen zijn pensioen heeft gegund. Simon de Waal besloot enkele jaren geleden al zijn slag te slaan. Hij schreef twee delen met rechercheur Boks in de hoofdrol, maar zag weldra in dat hij sterker stond door een schrijversduo te vormen met Baantjer. Inmiddels is er een nieuwe kaper op de kust: ...


Lezersrecensies (1)

Recensie Rechercheur brons en het lijk op de wallen

door: Trijnko 1 like
Op de achterkant van de omslag staat dat lezers van Baantjer dit waarderen. Vergeet het maar. In het begin rent Koen Dullen voor een tram langs. De commissaris is een iemand die altijd de verkeerde dingen doet en rechercheur Brons heeft een afkeer van computers en strooit al gedurig wijze kreten...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic