Een kille dood

14

Rechercheur Frost is eigenlijk op vakantie als in Denton het lijk van een achtjarig jongetje wordt gevonden in een vuilniszak. Het mist een vinger. Bobby, een jongen van dezelfde leeftijd, wordt vermist. En tot overmaat van ramp waart er een psychopaat rond. Frost kan zijn vakantie wel vergeten. Ondertussen lijkt er maar geen einde te komen aan de reeks afschuwelijke gebeurtenissen en staat Frost voor de bijna onmogelijke taak om de misdrijven op te lossen voordat er nóg meer slachtoffers vallen. Hij krijgt te maken met ambitieuze jonge politiemensen en superieuren die snelle resultaten eisen. maar Frost trekt zich weinig van hen aan en gaat op zijn geheel eigen onorthodoxe wijze aan het werk om de zaken op te lossen, waarbij de nodige dosis geluk onontbeerlijk is.

Andere politieromans van Wingfield zijn Het winterlijk, Het lijk in het bos en Een vroege dood. Ze zijn succesvol verfilmd voor tv en worden ook in Nederland uitgezonden onder de titel A Touch of Frost, met David Jason in de rol van de eigenzinnige Jack Frost.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Hard Frost
Serie
Rechercheur Jack Frost (4)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Emile Salomons
Laatste editie
01 januari 2003
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
ISBN
9789026983566 , 9789050872027
Advertentie

Lezersrecensies (4)

door: Danny de Haes-1655 1 like
Hoewel dit niet echt mijn genre is (ik ben meer voor fantasy) heeft mijn dochter me toch zover gekregen om het boek te lezen. Ik was verocht van de eerste bladzijde tot de laatste en ondertussen heb ik de volledige reeks al op de boekenplank staan. Frost is gewoon geweldig!

door: Dirk van de Gaer-3170 1 like
Ik vind het, zoals de andere boeken over Frost, een superboek. Er zijn inderdaad heel veel gebeurtenissen, maar dat geeft dan ook weer een extra aan het karakter van Frost zelf. De mensen op de trein van Brussel naar Aarschot zullen al vaak opgekeken hebben, gezien ik de oerdegelijke humor die er...

door: Lynn De Haes-3348 1 like
Alles van Frost in gewoon goed. Dan heb ik het over de tv serie " A Touch Of Frost "  en de boeken. Frost overtreft met gemak Connan Doyle en Christie


door: Henk van der sluis-4604 1 like
Frost is een figuur die wars is van alle bureaucratie en die gewoon op simpele wijze tot de oplossingen van zijn raadsels komt. Eigenlijk een must voor alle regelgevers en verzinners, die zich helaas ondanks alle beloften van versimpeling vierkant achter Mullet zullen blijven opstellen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic