Reizen in het spoor van Leopold II

0

Leopold II was een fervent reiziger, levenslang op zoek naar avontuur, rijkdom, macht en... liefde. Journalist Kris Clerckx volgt de vorst op zijn rusteloze tocht. Een spannend reisverhaal in het spoor van een man die we al dachten te kennen. We volgen hem van Beieren, via Oostenrijk, Istanbul, Egypte, India, China, België naar Frankrijk. Met archieffoto's, onthullende dagboekfragmenten en aandacht voor de amoureuze escapades van Leopold II
'Op een dag moet de Belgische vlag op alle vijf continenten wapperen. België moet de hoofdstad worden van het keizerrijk België, dat met de hulp van God zal bestaan uit Borneo, een aantal eilanden in de Stille Oceaan, enkele plaatsen in Afrika en Amerika, en eveneens gebieden van China en Japan.' - Leopold II, 26 mei 1861

Leopold II was een groot reiziger, levenslang op zoek naar avontuur, rijkdom, macht en liefde. In zijn reisdagboeken schrijft de koning vrank en vrij over zijn ontmoetingen met koningen, keizers, prinsessen en hertogen, over zijn passies en over zijn koloniale dromen.
Journalist Kris Clerckx botste op de lang verborgen dagboeken van Leopold II en volgde het spoor van de vorst naar Duitsland, Oostenrijk, Istanboel, Egypte, China, Parijs, de Côte d'Azur en ook in eigen land.
De auteur schetst een beeld van een vorst met vele gezichten. Nu eens komt Leopold II over als een sympathieke schelm met een veel te groot libido, dan weer als een imperialist met grootheidswaan, dan weer als een bezorgde vader van zijn koninkrijk.
Met veel foto's, praktische reisinformatie en sprekende dagboekfragmenten.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
216
Laatste editie
26 mei 2009
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020982404

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic