Relatiespel

0

RELATIESPEL (ISBN 9789074123181)Dit spel is een hulpmiddel bij het onderhouden en verbeteren van relaties. U bespreekt bijvoorbeeld wat u belangrijk vindt in een relatie, hoe u problemen kunt voorkomen of wat u zelf te bieden heeft in een relatie. Het spel is geschikt voor uiteenlopende relaties in werk (collega's, leidinggevenden of klanten) en privé (partner, familieleden, vrienden en bekenden).Het spel bestaat uit 112 kaarten, verdeeld over twee groepen:1. Gedragskaarten. Hierbij gaat het om de vraag: Welk gedrag vindt u belangrijk in de relatie met een ander? Voorbeelden daarvan zijn: 'iets over hebben voor elkaar', 'samen plezier maken', 'kennis en ervaring uitwisselen' of 'afspraken en beloftes nakomen'. De kwaliteit van een relatie wordt mede bepaald door de mate waarin de ander én uzelf het gewenste gedrag vertonen.


2. Verbindingskaarten. De vraag die hierbij centraal staat is: Wat verbindt ons met elkaar? Voorbeelden van verbindingen zijn: 'deel uitmaken van hetzelfde team', 'dezelfde manier van werken', 'elkaar goed aanvoelen' of 'gemeenschappelijke hobby's of interesses'.Aan dit spel ligt een eenvoudig én innovatief relatieconcept ten grondslag. Het uitgangspunt is dat de kwaliteit van een relatie door twee factoren wordt bepaald: het gedrag naar elkaar toe en de band die u met elkaar heeft, datgene wat u met elkaar verbindt. Beide factoren beïnvloeden elkaar. Gedrag is daarbij meer een momentopname, terwijl de band stabieler van aard is.Bij dit spel vindt u een zakje met 60 gekleurde fiches, die u bij verschillende spelvormen kunt gebruiken om de overeenkomsten en verschillen tussen de spelers zichtbaar te maken.In de instructies bij het spel zijn vijf spelvormen beschreven voor uiteenlopende toepassingen. Deze instructies kunt u ook downloaden op www.kwaliteitenspel.nlVerschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
31 augustus 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Gerrickens Training & Advies
ISBN
9789074123181
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic