Rembrandts vrouwen

1

Rembrandts vrouwen vertelt voor de eerste keer het verhaal van de drie vrouwen die een cruciale rol speelden in het leven van Rembrandt. De deftige Saskia Uylenburgh was zijn grote liefde en inspireerde hem tot tal van schilderijen. Na haar vroege dood werd het kindermeisje Geertje Dircx zijn minnares, maar deze relatie eindigde met een knallende ruzie over alimentatie. Uiteindelijk liet Rembrandt haar zelfs voor vijf jaar in een van de eerste vrouwengevangenissen opsluiten. Intussen had hij weer een nieuwe liefde gevonden in zijn dienstmeid Hendrickje Stoffels. Hoewel ze niet getrouwd waren kreeg zij een kind van hem, wat een schandaal was in de ogen van hun tijdgenoten. Na Rembrandts faillissement werd deze mooie jonge vrouw zijn steun en toeverlaat. Ze zette zelfs een eigen kunstbedrijf op en nam Rembrandt in dienst.
Het rijk geïllustreerde Rembrandts vrouwen laat niet alleen zien hoe belangrijk Saskia, Geertje en Hendrickje voor Rembrandt en zijn kunst zijn geweest, maar ook hoe vrouwen in de Gouden Eeuw in de Republiek het heft in eigen handen namen.

Dr. Christoph Driessen (1967) is historicus en journalist en schreef onder meer een veelgelezen Duitstalige geschiedenis van Nederland.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
02 december 2011
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035136908
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic