Remco: zoon, vriend, soldaat en strijder 1

0

Een normaal 'doorsnee' gezinsleven. Daar hopen de meeste ouders op. Sterker nog: Je staat er niet bij stil dat het gezinsleven een wending kan nemen waarmee zelfs je eigen huisarts geen rekening kan houden, omdat hij of zij domweg niet afgejaagd is op het herkennen van de eerste symptomen van zeer zeldzame kankersoorten bij kinderen... Dus wat gebeurd er vaak: De kanker wordt laat, vrij laat of veel te laat ontdekt voordat de behandeling tegen die zeldzame kanker kan beginnen.

Bij Remco werd na maandenlang fysieke ongemakken, vruchteloze huisartsconsulten en nodeloze fysiotherapie in september 2012 vastgesteld dat hij leed aan kanker. Botkanker, type Ewing sarcoom. Een soort die jaarlijks in Nederland voorkomt bij 3 a 5 kinderen onder de 18; het is een agressieve sluipmoordenaar, deze kanker. Een kanker waarvan Remco's toen 82-jarige opa uitriep na het horen van het slechte nieuws: 'Ach mijn hemel, wie houdt hier nu rekening mee!'

Het verhaal (feitenrelaas misschien?) tijdens Remco's ziekte is verteld vanuit de beleving van mij als zijn vader, Arno. Zonder blog of een dagelijks dagboekverslag is het voornamelijk opgetekend vanuit de herinneringen.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
58
Laatste editie
14 juni 2017
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402122220

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic