Retour Ameland

3

In december 2011 vertelde Robert aan de auteur Rita Knijff-Pot over zijn verblijf op het eiland Ameland in de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen hij, maar vele kinderen hadden op jonge lee ijd ver van huis weken, maanden of jaren doorgebracht op Ameland tijdens de oorlog, waar ze werden opgevangen door eilandbewoners. Er was geen groter contrast denkbaar dan het verblijf op het eiland in die tijd en de thuissituatie op het vasteland. Het zou een allesbepalende invloed op hun leven hebben. Het eiland bleef hun hele leven een rol van betekenis spelen, omdat de oorlog op de achtergrond voortdurend aanwezig bleef. Rita Knijff-Pot heeft het verhaal van Robert in een bredere context geplaats. De geschiedenis van kinderen in oorlogstijd en de jaren die volgden.

In alle dorpen op Ameland, Hollum en Ballum, Nes en Buren, werden kinderen uit de grote steden van West-Nederland ondergebracht. In het verhaal Retour Ameland speelt Hollum een prominente rol.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
278
Laatste editie
23 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461536945 , 9789461536945 , 9789463384650

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 32,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 32,95
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Meeslepend verhaal!

door: Natasja (Tazzy) J. 1 like
Dit boek is voor mij weer een van de Pareltjes, over de tweede wereldoorlog. Het eerste deel speelt zich voornamelijk af in Amsterdam. Er zijn gezinnen die hun kinderen niet veel te eten kunnen geven, dus moeten ze iets bedenken om de kinderen in leven te houden. Je volgt de kinderen, bij hun...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic