Rif, grind, driftig verschiet

0

De schrijver hanteert een veelvoudige schrijfstijl met een thematiek die werelds en actueel genoemd kan worden. Terwijl hij refereert aan cultuurhistorische hangijzers wil hij ook vooral op methodische wijze natuurlijke processen en huiselijke omstandigheden er mee inmengen.  Scherp concentreert hij zich vervolgens op hoe  taal zich door deze inmenging verhoudt tot betekenisgeving die zo vaak zorgt voor nieuwe inzichten maar ook kan leiden tot komische of tragische misverstanden. Dat geldt zowel voor de persoon van de schrijver zelf als voor de lezer die hij hierin als medeproducent betrekt. 
We moeten de teksten beschouwen als een letterlijk te nemen vertaling van waarnemingen en lyrische vormvarianten waarbij de herinnering aan een poëtisch context onder schot wordt genomen. De schrijver verhaalt in een vorige bundel (2009) over zijn dichterlijke visie als 'despoëten tralameren'. Er is bijvoorbeeld slechts 1 letter verschil tussen het rif en het rift waarmee een gevoelswaarde kan correleren die zich parallel en aandachtig opstelt, meebeweegt, in de poging tot toenadering van dit kennisverschil. Daartussen is overigens de humor en het niet-weten in de  bevraging nooit ver weg.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
138
Laatste editie
05 februari 2016
Uitgeverij
Boekhandel Iwema
ISBN
9789463188173
Bestel dit boek vanaf  €18,00 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic