Rivalen

4

De zestigjarige actrice Lottie Hagman is een bekende persoonlijkheid in Stockholm. Op een ochtend vlak voor kerst wordt ze dood aangetroffen bij een appartementencomplex. Uiteraard krijgt haar dood veel aandacht van de pers. Er wordt volop gespeculeerd, wat het onderzoek behoorlijk onder druk zet. De moord wordt onderzocht door inspecteur Monika Pedersen en kaar kersverse Arabische collega Idriss Al-Khalili.

Het tweetal probeert inzicht te krijgen in de wereld van Lottie Hagman. Lottie en haar drie dochters uit verschillende relaties blijken niet op de meest harmonieuze wijze met elkaar te zijn omgegaan.

De vraag is natuurlijk of hierin de kern van het drama met dodelijk afloop ligt. De vele vrienden, bekenden en fans van Lottie worden in kaart gebracht. Intussen worstelt Monika Pedersen met stress en een verbroken relatie, en moet ze leren samen werken met haar nieuwe collega Idriss.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Kyskhetsbaltet
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
20 mei 2003
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044502251
Advertentie

Hebban recensie

Een redelijk verhaal

door Ine Jacet op 05-06-2003

Dit was mijn eerste kennismaking met Asa Nilsonne een Zweedse misdaadschrijfster. De roman Rivalen is bekroond met de Poloni Prize 2000 voor het beste boek van een vrouwelijke misdaadauteur. Asa Nilsonne heeft naast dit boek nog twee andere boeken geschreven die niet in het Nederlands vertaald zijn.

Rivalen vertelt het verhaal van Monika Pedersen- inspecteur. Ze is eenzaam, twijfelt over haar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic