Romeinse marine, De

0


Hoe werkte de Romeinse marine? Roeiers, matrozen, legioensoldaten, scheepskapiteins…: wie vervulde welke rol? Hoe verliep het dagelijkse leven van een marinier? Hoe werden katapulten, vlammenwerpers en potten met schorpioenen ingezet? Rammen, enteren, beschieten…: welke gevechtstactieken waren populair? En welke zeeslagen heeft Rome op zijn palmares?

De Romein was geen geboren zeevaarder en legerdienst aan boord van een schip was veeleer minderwaardig. Maar Rome slaagde erin de troeven van het landleger over te dragen op zijn marine. Discipline, bekwame leiding, doeltreffende uitrusting en efficiënte logistiek vanuit diverse zeehavens maakten de Romeinse vloot succesvol. Met wendbare galeien, voortgestuwd door getrainde roeiers en volgestouwd met zware infanteristen, wist Rome zelfs Carthago te overtreffen…

Kusten beschermen, zee-engten en -toegangen controleren, zeeslagen uitvechten of afwenden, langs rivieren binnendringen in vijandig gebied …: zonder een permanent gevechtsklare zeemacht had Rome nooit zijn grote imperium kunnen inpalmen en behouden! Dit intrigerende boek is een levendige kennismaking met de Romeinse zeestrijdkrachten, vanaf de Republiek tot in de late Keizertijd.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
254
Laatste editie
27 september 2006
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058264015
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic