Rond de Noordzee

,

3

Artikelen 1

Wat zouden we zonder de Noordzee zijn? Haar eb en vloed bepaalt al een eeuwigheid ons leven. Ze wordt bezongen en bewonderd. We zoeken de rust op aan haar eindeloze stranden. We delen haar met velen. Arnout Hauben gaat op zoek naar het verhaal van de mensen die aan de zee wonen en met haar samenleven. Hij trekt rond de Noordzee, van België over Engeland naar de Shetlandeilanden, en van Noorwegen naar Nederland. Naast een spannend reisverhaal vol sprekende persoonlijke getuigenissen is Rond de Noordzee ook een alternatieve geschiedenis van onze streken en een uitnodiging om zelf de wereld van de Noordzee te ontdekken.

Arnout Hauben (1976) is televisiemaker en medeoprichter van het productiehuis De chinezen. Hij werkte mee aan televisieprogramma’s als Man bijt hond, Meneer Doktoor, Weg naar Compostela en Leve de Zoo!. Hij maakte de alom bejubelde en bekroonde driedelige reeks Ten oorlog, over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Rond de Noordzee is gebaseerd op de gelijknamige tv-reeks op één.

Voor Rond de Noordzee werkt Arnout Hauben samen met reporter Lander Deweer (1985). Van 2009 tot 2014 was hij redacteur bij de krant De Morgen. Momenteel is hij als zelfstandig reporter aan de slag. Zijn verhalen verschijnen onder meer in Knack en het wielertijdschrift Bahamontes. Samen met Jan Swerts schreef hij ook een boek over het syndroom van Gilles de la Tourette, Een duiker op Mars (2018).

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
272
Laatste editie
14 februari 2019
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
ISBN
9789463104166


Artikelen over Rond de Noordzee

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,50
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Evy De Brabander Hebban Recensent

Overweldigende natuur, persoonlijke verhalen en historiek

door Evy De Brabander op 14-03-2019

‘Ik wil een reis rond de Noordzee maken.’ Zo start het avontuur van Arnout Hauben. Rond de Noordzee is gebaseerd op de gelijknamige tv-reeks op de Vlaamse televisiezender Eén. Arnout trekt daarin samen met jaargenoot en cameraman Philippe en ‘droner’ Ruben langs de omtrek van de Noordzee. Ze starten in Brugge en eindigen in Antwerpen. Daartussen bezoeken ze Frankrijk, Engeland, Schotland,...


Lezersrecensies (1)

Mooi stukje geschiedenis

door: EMBV 1 like
Het boek Rond de Noordzee geeft een compleet beeld over de geschiedenis en het heden van alles rondom de Noordzee. Natuurlijk kan er heel veel over de Noordzee geschreven worden, en men zal daar ook nooit over uitgeschreven raken. In dit boek neemt Arnout Hauben u mee langs de landen rond de...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic